Skip to content

Achter het masker: Babs werkt 10 jaar bij Sidekix

Sidekix zet zich iedere dag in om haar klanten als held uit de strijd te laten komen. En dat lukt, dankzij ons team van experts, doorzetters en strevers. Samen maken zij Sidekix tot de perfecte bondgenoot voor onze helden. Maar wie zijn nu eigenlijk de mensen achter het masker? In onze rubriek ‘Achter het Masker’ geven we je antwoord op deze vraag door collega”s te interviewen die bij Sidekix werken. In deze editie maak je kennis met collega Babs van de Valk, die al 10 jaar werkzaam is bij Sidekix.

Op 23-jarige leeftijd is Babs bij Sidekix binnengestapt. Sindsdien is er veel veranderd, maar dat is nu juist wat werken bij Sidekix zo leuk maakt voor Babs. Al 10 jaar is ze een sterke kracht op wie we altijd kunnen rekenen. Haar jubileum vieren we dan ook met een bos bloemen, lekkere taart én een interview!

 

Hoe ben je bij Sidekix terechtgekomen?
“Nou, ik ben hier dankzij Tosca terechtgekomen. Ik werkte samen met haar man bij een bedrijf in Uden, maar was op zoek naar iets nieuws. Tosca ving dit op en heeft me toen getipt dat Sidekix (toen nog OpenOfferte) van Elst naar Uden ging verhuizen. Ik heb meteen gesolliciteerd voor de functie Preprintmedewerker en werd aangenomen.”

 

Is je functie in de afgelopen 10 jaar veranderd?
“Ja, dat is hij zeker. In essentie doe ik nog hetzelfde werk, maar dan op een andere manier. Sidekix begon klein, maar is gigantisch gegroeid. Voorheen deden we met een klein groepje alles zelf: voorraadbeheer, productcontrole, begeleiden van de productie en ga zo maar door. Met het aantal orders dat we vandaag de dag verwerken is dat niet meer voor te stellen. Mijn focus lag een lange tijd op de (voorbereidende) printproductietaken. Daar kwam later ook volledige projectmanagement bij.

Wat de groei van Sidekix ook meebracht, was de nodige automatisering. We kregen meer machines, efficiëntere programma’s en nieuwe werkwijzen. Het werk ging hierdoor sneller en beter, waardoor er ook ruimte kwam voor nieuwe opdrachten en klanten.”

 

Hoe vond je het om je functie te zien veranderen?
“Eén van de dingen die ik juist zo leuk vind aan Sidekix, zijn die veranderingen. De wereld ontwikkelt en Sidekix ontwikkelt mee. Je krijgt hier de kans om van dichtbij mee te denken en te werken aan nieuwe processen. Hierdoor blijf je jezelf ontwikkelen. Zo is de afdeling Preprint vorig jaar bijvoorbeeld samengesmolten met de afdeling Sales en Marketing, waardoor ik weer nieuwe dingen moest leren. Die uitdagingen houden me geboeid!”

 

Hoe vind je jouw huidige baan en werkplek?
“Zoals ik net zei vind ik mijn huidige werk enorm leuk, mede omdat ik steeds weer nieuwe dingen mag en kan leren. En ook het team waarin ik werk is top. We hebben het gezellig met elkaar en krijgen de ruimte om mee te denken. Dat is eigenlijk sowieso zo bij Sidekix, omdat de organisatie heel informeel is.

Wat ik ook heel fijn vind, is de balans tussen werk en privé. In het begin werkte ik 40 uur per week. Toen ik vier jaar geleden mijn eerste dochter kreeg werd dit aangepast naar 24 uur. En ook als het ooit echt nodig is, kunnen we elkaar binnen de afdeling opvangen. Dat is gewoon super.”

 

Wat vind je van Sidekix als werkgever?
“Sidekix voelt als een familiebedrijf. Iedereen kan lekker zichzelf zijn, dat is echt niet overal het geval. Er wordt met je meegedacht over groeimogelijkheden of kansen om je talenten te ontwikkelen.”

 

Heb je een tip om 10 jaar werkgeluk bij je werkgever vast te houden?
“Ik vind dat het behouden van werkgeluk niet bij jezelf ligt. Kijk, iedereen vindt andere dingen belangrijk. Zo wil iemand bijvoorbeeld gewoon alleen op werk focussen, wil een ander graag leuke collega’s en in mijn geval is het de combinatie die zorgt dat ik me gelukkig voel op mijn werk. Ik heb dus niet echt een tip, anders dan dat je gewoon dicht bij jezelf moet blijven. En het is fijn als je werkgever daar ook actief in is om dat voor je vast te houden.”

Deel dit bericht