Skip to content

Achter het Masker: Brenda 20 jaar in dienst

Sidekix zet zich iedere dag in om haar klanten als held uit de strijd te laten komen. En dat lukt, dankzij ons team van experts, doorzetters en strevers. Samen maken zij Sidekix tot de perfecte bondgenoot voor onze helden. Maar wie zijn nu eigenlijk de mensen achter het masker? In onze rubriek ‘Achter het Masker’ geven we je antwoord op deze vraag en stellen we je voor aan onze sidekicks. In deze editie hebben we Brenda de Bruine geïnterviewd over haar 20 jaar in dienst bij Sidekix!

Hoewel we pas vier jaar werken onder de naam Sidekix, bestaat de organisatie zelf al ruim 20 jaar. In die tijd hebben we grote stappen gemaakt; onze diensten zijn uitgebreid, er wordt continu gestreefd naar innovatie en zijn van 5 naar 150 medewerkers gegroeid. Een collega die dit allemaal van dichtbij heeft meegemaakt is Brenda de Bruine. Zij vierde deze maand haar 20-jarig jubileum bij Sidekix.

Kun je om te beginnen iets vertellen over jezelf?

“Mijn naam is Brenda de Bruine. Samen met mijn Labrador pup Zara woon ik in Zoelen. Vanuit mijn vorige baan ben ik aan de slag gegaan als Office Medewerker. Dit was een baan die ik goed kon combineren met mijn passie; bowlen. Ik was in die tijd enorm fanatiek en heb ook gespeeld voor de Nederlandse selectie. Veel toernooien gedaan en sponsoren gehad. Maar langzaam werd het meer een hobby en ben ik vorig jaar helemaal gestopt.”

Hoe ben je bij Sidekix terechtgekomen?

“Eigenlijk ben ik niet bij Sidekix terechtgekomen, maar kwam Sidekix bij mij terecht. 20 jaar geleden werkte ik namelijk bij een bedrijf in Culemborg. We fungeerde als een soort tussenbedrijf voor andere bedrijven. Specifiek hielden we ons bezig met de garantiezaken voor monitoren en beeldschermen. Je kunt het vergelijken met de fulfilmentdiensten die we nu voor klanten als KPN en de Goede Doelen Loterijen doen, maar dan gesegmenteerd. Dit bedrijf werd op den duur overgenomen en er is me toen gevraagd of ik werkzaam wilde blijven. Daar heb ik ja op gezegd. Het veranderde in ‘OpenOfferte’ en is door verschillende transities en veranderingen gegaan, waaronder een paar verhuizingen die ons in Uden brachten en het hebben gemaakt tot wat het nu is; Sidekix.”

Hoe was de transitie van OpenOfferte naar Sidekix

“Het was een goede stap. Naar mijn idee dekte OpenOfferte niet meer de lading van alles dat we doen voor onze klanten. Door de naam te veranderen en er ook een nieuwe, frisse look aan te geven konden we beter overbrengen wat we doen. Het sluit nu meer aan op onze core business. Ik bedoel, de naam zegt het allemaal; bondgenoot van de held.”

Kun je meer vertellen over jouw functie en de verantwoordelijkheden die je door de jaren heen kreeg?

“Op dit moment ben ik Medewerker Planning & kwaliteit, een functie waarin ik de afgelopen jaren in ben gegroeid. Zoals ik noemde ben ik gestart als Office medewerker. De taken waren heel divers en uitgebreid. Wat we nu over verschillende afdelingen doen, deed je destijds alleen of met enkele collega’s. Zo hield ik me bezig met bestandbewerkingen, opmaak, printen, insteken, placeren en ga zo maar door. Dat kan ik me nu echt niet meer voorstellen. Met alle diensten en de verschillende klanten die we hebben is dat echt niet meer te doen. Het omslagpunt dat we de taken gingen verdelen over aparte afdelingen kwam ongeveer 10 jaar geleden. Mijn functie veranderde destijds naar Manager PrePrint. Ik ben me toen gaan focussen op de voorbereidingen en productie. Dit vond ik het leukst om te doen, gezien Sales en Service niet zo mijn ding zijn. Sinds een half jaar is mijn functie veranderd naar Medewerker Planning & kwaliteit. Ik houd me deels nog bezig met het productieproces, maar ontferm me daarnaast ook over zaken als planning en het uitvoeren van kwaliteitscontroles op onze eindproducten. Ook leer ik anderen wat ikzelf in de jaren bij Sidekix heb geleerd en denk op tactisch niveau na over verbeterprocessen.”

Hoe vind je Sidekix als werkgever?

“Sidekix is voor mij echt een fijne werkgever. Maar dat kon je denk ik wel raden, anders was ik hier niet 20 jaar blijven plakken. Er is altijd een gezellige sfeer en ik kan het goed met mijn collega’s vinden. Ik voel me hier gewoon écht op mijn plek. Ook de werkomstandigheden zijn goed en de leuke bedrijfsactiviteiten helpen ook mee haha.”

Hoe houd je werken op dezelfde plek spannend na 20 jaar?

“Dat is makkelijker dan je misschien zou denken. Het geheim voor mij is open communicatie. Continu met je leidinggevende sparren over de doorgroeimogelijkheden, taken en verantwoordelijkheden. Zo is mijn functie blijvend in ontwikkeling en wordt er niet alleen gekeken naar wat ik kan, maar ook wat ik leuk vind. Daar is Sidekix als werkgever gewoon heel goed in. Maar er zit ook een stuk sentimentele waarde aan. Het heeft iets bijzonders om zo mee te groeien met een organisatie. Het creëert een bepaalde binding die moeilijk uit te leggen is. Dat geef je na 20 jaar ook niet zomaar op, zeker niet als je gewoon blij en gelukkig bent met waar je zit. En dat is in mij geval zeker zo.”

Wil jij ook aan de slag bij Sidekix? Check dan onze vacatures!

Deel dit bericht