Skip to content

Achter het Masker: Jan 10 jaar bij Sidekix!

Sidekix zet zich iedere dag in om haar klanten als held uit de strijd te laten komen. En dat lukt, dankzij ons team van experts, doorzetters en strevers. Samen maken zij Sidekix tot de perfecte bondgenoot voor onze helden. Maar wie zijn nu eigenlijk de mensen achter het masker? In onze rubriek ‘Achter het Masker’ en dit keer ook achter zijn vrijwel onafscheidelijke stropdas, geven we je antwoord op deze vraag en stellen we je voor aan een Sidekick die al 10 jaar bij Sidekix werkt.

Jan de Jong is sinds deze maand 10 jaar werkzaam bij Sidekix. De prachtige bos bloemen die hij ter ere van zijn jubileum heeft gekregen sieren het kantoor. “Het zijn de mensen en alle verdiensten die we doen, waardoor werken bij Sidekix een feestje is. Zodoende heb ik het boeket lekker hier gelaten, hij is immers eigenlijk voor ons allemaal”, vertelt Jan bij binnenkomst. “En niet geheel onbelangrijk, thuis houdt het boeket geen stand tegen mijn twee huisgenoten – een Duitse Dog en een America Cocker Spaniël – , die is in no time weg.”

We hebben Jan gevraagd om ons mee te nemen in hoe hij het de afgelopen jaren heeft ervaren bij Sidekix. Zijn antwoorden lees je in het interview.

Zou je jezelf kort willen voorstellen?

“Mijn naam is Jan de Jong. Geboren in Amsterdam, waar ik mijn studie rechten heb afgerond en mijn levenspartner Frances heb ontmoet. Samen hebben we een tijdje in de stad gewoond, tot onze wens voor meer buitenruimte en rust de overhand nam. Zodoende zijn we via een makelaardij 28 jaar geleden terechtgekomen in ‘the middel of nowhere’, oftewel in het buitengebied van Boekel. Ik heb me hier vanaf het eerste moment meteen thuis gevoeld.

Privé in het middelpunt staan vind ik ongemakkelijk en vermoedelijk krijg ik de lachers op mijn hand als ik zeg dat ik daar een beetje verlegen van word, want zo kennen collega’s me helemaal niet. Binnen Sidekix zullen velen beamen dat ik – gevraagd dan wel ongevraagd – op vele vlakken mijn ongezouten mening geef.  Die directheid is mogelijk iets wat ik heb meegenomen uit de Randstad. Als je me leert kennen went het vanzelf, zelfs in ons gezellige Brabant.

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met de honden. Liever gezegd: zij hebben mij geleerd een bal te gooien als die wordt aangeboden. Daarnaast verzet ik graag de zinnen door in het omliggende bos rondom mijn woning een poging te doen om de natuur in de hand te houden.”

Hoe ben je bij Sidekix terechtgekomen?

“In mijn carrière ben ik (zelfstandig) Fiscaaljurist en Bedrijfsadviseur geweest. Ook heb ik in de Accountancy gewerkt. In 2012 heb ik echter het roer omgegooid. Ik heb voorheen namelijk altijd een rol gehad waarin ik voor meerdere bedrijven werkte en dat wilde ik niet meer. In mijn zoektocht naar een leuke baan kwam Sidekix, toen nog OpenOfferte, op mijn pad. De potentie, dynamiek, kansen en mogelijkheden van het bedrijf spraken we enorm aan. Ik solliciteerde en werd aangenomen.”

Kun je meer vertellen over jouw functie en de verantwoordelijkheden die je door de jaren heen kreeg?

“Ik ben bij Sidekix begonnen als Procesmanager, waarbij de focus lag bij IT. Maar ik heb eigenlijk met alle facetten van Sidekix kennis gemaakt. In de tijd dat ik hier werk zijn we van 15 medewerkers naar 150 medewerkers gegaan. Met de bedrijfsgroei kwam er namelijk ook behoefte en ruimte voor meer gespecialiseerde professionals en die wisten hun plek naar en binnen Sidekix wel te vinden.

Ik heb mij de laatste jaren mogen concentreren op het juridische stuk van Sidekix en het ISO reilen en zeilen binnen onze organisatie. Wat dit in wezen inhoudt; via een omweg komen alle facetten van Sidekix weer op ons stafbureau te liggen, zodat we proactief door de inbedding van ISO 27001 / 9001 / 14001 / 18295 ons steentje bijdragen aan ons gezamenlijke succes.

Hoe voelt het om 10 jaar in dienst te zijn bij Sidekix?

“Never a dull moment binnen Sidekix. In de 10 jaar dat ik hier werk is het een niet aflatende stroom van uitdagingen geweest. Mijn motto is dat structuur geen keurslijf moet zijn. Als de piketpaaltjes duidelijk zijn aangegeven kunnen we juist een omgeving creëren waarin ruimte is om in alle vrijheid en creativiteit het beste uit iedereen te halen. En zo kan iedereen binnen Sidekix een bijdrage leveren aan Sidekix.

Wat me blijft aanspreken aan Sidekix is dat iedere functie een belangrijk onderdeel is van het geheel. Met elkaar zorgen we voor een plek waar we samen kunnen werken aan mooie diensten en creëren we werkgelegenheid bij een top bedrijf.”

Wat vind je het leukste aan werken bij Sidekix?

“De niet aflatende groei. Sidekix is in ontwikkeling en zichtbaar in transities aan het bloeien. Ik geniet van de drive, motivatie, groei, betrokkenheid en professionaliteit die ik om me heen zie en bij collega’s onderken. Omdat ik overal mee te maken heb, is elke dag ook weer een nieuwe uitdaging. Ik kan niet één groot moment noemen, al komt het halen van ISO 27001 wel heel dicht in de buurt. Elke dag is een goede, leuke dag bij Sidekix.”

Waar ben je allergisch voor?

“Goede vraag, ik zal het standaard antwoord vermijden. Eigenlijk heel simpel; ik ben allergisch voor precies het tegenovergestelde van wat het werken bij Sidekix zo leuk maakt. Stagnatie, ontbreken van inzet, onverschilligheid en onbewuste onbekwaamheid zonder te willen leren… verschrikkelijk. Niet te vergeten onbekwaam acteren.”

Hoe kijk je tegen de aankomende jaren aan?

“Wat Legal / ISO betreft heb ik in samenspraak met mijn directe collega Ilona een duidelijke visie die strookt met de wens vanuit het management. We gaan gezamenlijk het in controle zijn verder inbedden binnen de organisatie. Voor mezelf zie ik graag dat we doorgaan zoals we gaan. Werken aan een goede basis voor de groei van Sidekix en kaders waarin dit kan.”

Deel dit bericht