Skip to content

Achter het Masker: Trainer Coach

Sidekix zet zich iedere dag in om haar klanten als held uit de strijd te laten komen. En dat lukt, dankzij ons team van experts, doorzetters en strevers. Samen maken zij Sidekix tot de perfecte bondgenoot voor onze helden. Maar wie zijn nu eigenlijk de mensen achter het masker? In onze rubriek ‘Achter het masker’ geven we je antwoord op deze vraag en stellen we je voor aan onze sidekicks. In deze editie is het de beurt aan collega Redouane Moufid. Hij is bijna drie jaar geleden bij Sidekix gestart als Call Agent en in die jaren doorgeroeid tot Trainer Coach.

Hoewel Redouane in het weekend veel in Amsterdam te vinden is, woont en werkt hij in Uden. Via een uitzendbureau kwam hij drie jaar geleden voor het eerst in contact met Sidekix, waar hij nu met veel plezier werkt bij het Contact Center als Trainer Coach.

In welke functie ben je bij Sidekix begonnen?

“Leuk verhaal. Ik ben bij Sidekix terechtgekomen via een uitzendbureau. Ik werd aangenomen als Call Agent. Het was leuk werk, maar toen de drukte bij het Contact Center na vijf maanden afnam besloot ik om iets anders te proberen. Ik ging aan de slag bij een hotel in Uden, maar dit bleek niet helemaal mijn ding te zijn. Toen ik contact opnam met het uitzendbureau, verwezen zij me eigenlijk direct weer door naar Sidekix. Dat was nu eenmaal een goede match voor mij. Ik besloot daarom opnieuw bij Sidekix aan de slag te gaan en voelde me als een vis in het water.”

Kun je ons meer vertellen over de groei die je hebt doorgemaakt binnen Sidekix?

“Dat kan ik zeker. Ik begon dus als Call Agent en na een tijdje groeide ik door tot Lead Agent op de afdeling VI (Voetbal International). Dat was een mooie en passende stap, want ik ben best wel een voetbalfanaat haha.”

“Ik merkte vooral dat ik in mijn functie energie kreeg van anderen helpen de beste versie van zichzelf te worden. Dit vond ik niet alleen het leukste, maar kan ik ook erg goed. Ik werd daarom na een tijd gevraagd om Lead Agent bij YourVoice te worden. Hier kreeg ik meer ruimte en tijd om mezelf op de coachingstaken te focussen. Ik heb toen veel collega’s geholpen om zichzelf niet alleen op het werk, maar ook in hun privéleven meer open te stellen. Dit resulteerde in betere klantgesprekken en meer werkplezier, dus het was een echte win-win voor iedereen. Zodoende werd ik na een tijd gevraagd om deze coachingstaken niet alleen voor YourVoice op te pakken, maar voor het hele Contact Center. Dat leek me natuurlijk een leuke uitdaging!”

Heel tof! Je bent dus echt in de functie van Trainer Coach gegroeid?

“Jazeker. Sterker nog, de functie bestond voorheen niet. Dit was namelijk iets dat Teamleiders altijd moesten doen. Maar in combinatie met de andere taken en verantwoordelijkheden was het lastig iedereen de nodige tijd en aandacht te geven. Er zijn immers zo veel andere taken die je moet doen… Trainer Coach werd daarom bewust een aparte functie. En omdat ik bij elke afdeling binnen het Contact Center heb gewerkt, weet ik hoe het is om op de andere stoel te zitten. Ik kan me daardoor goed in mijn collega’s inleven en hen goed helpen met de juiste trainingen en passend advies.”

Wat houden je werkzaamheden precies in?

“Het is mijn taak collega’s te helpen in hun groei, om ervoor te zorgen dat zij meer zelfvertrouwen krijgen en hun werkzaamheden beter kunnen doen. Ik doe dit niet alleen door collega’s één op één te trainen, maar ook door de documentaties te schrijven en te blijven actualiseren. Met documentaties bedoel ik de handleidingen en richtlijnen die Klantenservicemedewerkers en Call Agents nodig hebben als handvatten om hun werk goed te doen. Iedere klant voor wie wij bellen heeft namelijk een andere manier van werken en verreist dan ook een andere communicatieaanpak. Daarnaast onderhoud ik het contact met leveranciers, dus als er een storing is of er iets moet worden besteld doe ik dat. ”

Hoe maak je de juiste documentaties?

“Om goede documentaties te maken ga ik naar de klanten om met hen af te stemmen wat de wensen, behoeften en verwachtingen zijn. Ik kijk mee naar hoe het bedrijf graag wil dat er online en offline wordt gecommuniceerd en zorg dat de juiste vragen worden gesteld. Vervolgens maak ik van al deze informatie één document, ook wel ‘coachingsformulier’ genoemd. Deze formulieren kun je gebruiken om iemands progressie goed bij te houden en te meten. Deze coachingsformulieren worden iedere week gekalibreerd met de teamleiders van alle afdelingen, om te toetsen of ze nog in lijn zijn met de opdracht die we uitvoeren voor de klant. ”

Heel gaaf. Je werkt dus niet alleen met mensen, maar helpt hen om te groeien. Is dat wat je altijd al wilde doen?

“Nou, je zou het bijna niet zeggen… maar ik heb dus Financieel Recht gestudeerd. Maar het bleek al gauw dat dit niet was waar ik mezelf in de toekomst zag. Ik krijg veel meer energie van anderen helpen en hen te zien groeien. Zo was er een collega die heel verlegen bij ons begon. Als Trainer Coach heb ik haar geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en heb ik met haar gewerkt aan het ontwikkelen van haar skills. Hierdoor groeide ze niet alleen in haar werk als Call Agent, maar ook als persoon.”

Doe je het werk alleen?

“Eerst wel, maar sinds kort zijn we gelukkig met z’n tweeën. Hoewel ik wel de zwaardere coaching doe en bijvoorbeeld ook Lead Agents help met hun ontwikkeling, helpt mij collega mij met het trainen en coachen van de andere Call Agents en Klantenservicemedewerkers. We vormen een goed team.”

Deel dit bericht