Skip to content

De dynamische wereld van orderpicken

In het hart van elk magazijn en distributiecentrum bevindt zich een essentiële schakel: de orderpicker. Deze functie is cruciaal voor de efficiëntie en effectiviteit van de gehele logistieke keten. Als orderpicker speel je een directe rol in het proces van het verzamelen en klaarmaken van producten voor verzending naar klanten. Het is een actieve, fysieke baan die zowel precisie als snelheid vereist en waarbij elke actie bijdraagt aan het succes van het bedrijf.

Deze functie biedt de mogelijkheid om essentiële vaardigheden te ontwikkelen zoals nauwkeurigheid, snelheid, en efficiëntie. Wij bieden ook de kans om meer te leren over de logistieke processen en bieden mogelijkheden voor verdere professionele ontwikkeling.

Wat houdt orderpicken in?

Orderpicken is het proces van het verzamelen van de juiste producten uit het magazijn om aan de specifieke bestellingen van klanten te voldoen. Dit werk gebeurt vaak met behulp van een bestellijst of een elektronisch systeem, zoals een handscanner, die je helpt bij het lokaliseren en verzamelen van de juiste items. De werkzaamheden van een orderpicker omvatten het nauwkeurig selecteren van producten, het controleren van aantallen en soms het verpakken en labelen voor verzending.

Het werk van orderpicken vereist een goede fysieke conditie, aangezien je veel loopt, bukt, en soms zware voorwerpen tilt. Daarnaast is het belangrijk dat je nauwkeurig en efficiënt werkt om fouten te voorkomen en de productiviteit te maximaliseren.

IMG_3293

De uitdagingen en beloningen van orderpicken

Werken als orderpicker kan zeer belonend zijn, vooral voor mensen die van een actieve werkomgeving houden. Het is een rol waarin je zelfstandig kunt werken, maar ook deel uitmaakt van een team dat samenwerkt om de doelen van het magazijn te bereiken.

Als orderpicker ben je een onmisbare kracht in de logistieke sector. Het is een uitdagende en belangrijke rol die een directe impact heeft op de klanttevredenheid en de operationele efficiëntie van het bedrijf. Ben je klaar om deze uitdaging aan te gaan en je vaardigheden in de praktijk te brengen?

Operator Print

Operator Print

Als Operator Print werk je midden in de bruisende productieomgeving van Sidekix. Je gaat aan het werk met een van de machines uit ons machinepark. Het is jouw verantwoordelijkheid om te zorgen dat deze machine goed is ingesteld en netjes wordt onderhouden.
24 uur, 40 uur-
MBO

Business Systems Specialist

Business Systems Specialist

Gedreven, ambitieus en klaar voor de volgende stap in je carrière: dat ben jij als Business Systems Specialist in een notendop. Met jouw passie ben je altijd bezig het klantproces te verbeteren en weet je de meest adequate informatie boven tafel te krijgen. En dat is precies waarom jij past bij Sidekix.
40 uur, 32 uur-
HBO