Skip to content

De Leerschool Uden en Sidekix

Van school naar werk; dat is één van de centrale thema’s van De Leerschool Uden. Deze prachtige organisatie zet zich o.a. in voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De Leerschool Uden helpt jongeren uit de gemeente Uden in de leeftijdsgroep 16 t/m 27 om te werken aan een kansrijkere toekomst. Initiatiefnemer Kamiel de Jager verzorgt samen met vier andere professionals diverse trajecten die worden gestart vanuit een persoonlijke hulpvraag. Met behulp van goede coaching, expertise over persoonlijke ontwikkeling en kennis van het onderwijs en de arbeidsmarkt worden jongeren individueel of in groepsverband begeleid.

Bijzondere samenwerking

De doorlopende leerlijn naar de arbeidsmarkt vanuit het voortgezet onderwijs en/of het middelbaar beroepsonderwijs voorkomt dat deelnemers maatschappelijk ‘uitvallen’ en dat zij blijven werken aan hun toekomst. Toen onze HR-manager Pierre Schreuder en Kamiel van De Leerschool Uden elkaar tegenkwamen, raakten zij al snel in gesprek over de organisatie. Er kwam ter sprake dat één van de jongens van De Leerschool Uden op zoek was naar een baan als koerier. Sidekix heeft altijd plek voor nieuwe, gemotiveerde collega’s. Maar voor carrièretijgers die aan de slag willen als koerier, zijn er helaas geen aansluitende functies. Pierre wist echter wel een ander bedrijf waar ze een goede koerier konden gebruiken. Dankzij die tip is het de jongen gelukt om een passende baan te vinden.

 

Als dank voor Pierre zijn hulp, heeft Kamiel samen met de jongeren van De Leerschool Uden het terrein van Sidekix schoongemaakt. Dat deden ze zo goed, dat er als vanzelf een blijvende overeenkomst uit voortvloeiden. Deze overeenkomst zorgt ervoor dat de jongeren een extra locatie hebben om te werken en dat Sidekix blijvend kan genieten van een schoon terrein. Een echte win-winsituatie dus!

De jongeren komen één keer per maand langs bij Sidekix om het terrein te onderhouden. “En het beste van alles”, vertelt Pierre “Is dat wanneer de jongeren na hun coachingstraject werk zoeken, ze altijd bij ons mogen solliciteren. We helpen hen graag aan een leuke baan die bij hen past. Want als je het ons vraagt, heeft iedereen recht op werk waar je energie van krijgt.”

 

Wil je meer weten over De Leerschool Uden? Bekijk dan hun website om contact op te nemen met Kamiel.

Deel dit bericht