Skip to content

Een leuke bijbaan voor naast je studie

Producten eindeloos spiegelen, in je eentje afwassen of in regen en wind reclamefolders bezorgen. Soms klinken bijbaantjes niet alleen saai, maar zijn ze dat ook. Maar geen zorgen, dat betekent niet dat wanneer jij besluit extra zak centen te verdienen je dit moet doen door iets te doen dat je totaal niet ligt. Iets wat Marleen, Sem en Jelte ontdekte toen ze aan de slag gingen met een leuke bijbaan als Shoppers bij Sidekix.

Sidekix ondersteunt verschillende webshops in Nederland. We helpen hen onder andere met het bijhouden van de voorraad, verzamelen van de orders en zorgen ervoor dat bestellingen goed en op tijd worden verwerkt en verzonden. We hebben voor deze taken een e-fulfilmentteam dat sinds eind december 2021 is aangesterkt met zes flexwerkers; jonge studenten die naast hun studie in de avonduren wat extra’s wilde bijverdienen.

Onze nieuwe collega’s zijn op verschillende manieren gestart met hun bijbaan als Shopper. Zo is Sem (midden) binnengerold via een collega die al langer bij Sidekix werkt, is Marleen (links) al sinds de zomer vakantiekracht en is Jelte (rechts) vanuit een soortgelijke baan overgestapt naar Sidekix voor meer uren en uitdaging. Allemaal hebben ze gemeen dat ze een bijbaan willen om niet alleen geld te verdienen, maar ook plezier te hebben. En dat is hen gelukt bij Sidekix. Hier werken ze in een team waar er ruimte is voor gezelligheid en het goed met iedereen klikt.

Het meest genoemde pluspunt? Dat is de flexibiliteit. “De diensten en werkdagen zijn veel flexibeler dan bij andere baantjes die ik heb gehad”, legt Sem uit. “In de supermarkt zit je verbonden aan weekenden en vaste werkdagen. Hier kunnen we aangeven wanneer we kunnen werken. Dat is heel fijn te combineren met school, want zo kun je bijvoorbeeld meer in de vakanties werken en weer minder wanneer je een toetsweek hebt.”

Het werk zelf is ook een pluspunt. “Ik heb hiervoor een soortgelijk baantje gehad in een ander magazijn”, vertelt Jelte. “Maar daar had je één taak die je vervolgens elke keer moest doen. Dat was echt heel saai. Hier heb je verschillende taken om je mee bezig te houden. Dan ben je orders aan het picken, dan maak je een bestelling klaar, dan ben je weer bezig met de retouren… die variatie houd je geboeid”. “En je bent ook actief bezig”, voegt Marleen toe. “Je moet namelijk met de scanner de orders verzamelen. Ook werkt Sidekix voor veel soorten webshops, waardoor geen enkele dienst hetzelfde is.”

Wil jij ook graag een bijbaantje die bij je past? Bekijk dan onze actuele vacatures.

Deel dit bericht