Skip to content

Fietsplan? Goed plan!

Wanneer we ergens heen moeten, kiezen we in Nederland regelmatig de fiets. Zeker als de zon weer begint te schijnen, stijgt het aantal fietsen in de rekken bij Sidekix. Fietsen naar je werk is een positieve ontwikkeling die we het hele jaar door willen stimuleren met het Sidekix Fietsplan. Want als je met de fiets naar je werk gaat heeft dat veel voordelen voor zowel jou als je omgeving.

De voordelen van fietsen naar je werk
Met de fiets naar het werk gaan brengt veel voordelen met zich mee. We hebben enkele collega’s die regelmatig met de fiets naar het werk gaan gevraagd om de voordelen van fietsen met ons te delen.

 1. Gezond
  Het eerste voordeel is niet te missen: fietsen zorgt voor extra beweging en dat is goed voor je gezondheid. Dit helpt niet alleen om je conditie te onderhouden, maar ondersteunt ook je weerstand waardoor je beter geweerd bent tegen bepaalde ziektes.
 2. Milieubewust
  Wanneer jij de fiets naar je werk pakt, is dat weer een auto minder op de weg. En minder auto’s betekent ook minder uitlaat. Dit maakt fietsen een hele milieubewuste keuze voor jezelf en de planeet.
 3. Lekker in je vel
  Als je fietst, maak je de geluksstofjes serotonine en endorfine aan. Deze geluksstofjes geven je, zoals de naam al impliceert, een gelukkig gevoel. De lichamelijke beweging van het fietsen zorgt er dan ook voor dat je lekkerder in je vel zit en geeft je meer energie om de dag door te komen.
 4. Minder stress
  Fietsen helpt om stress te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die minstent één keer met de fiets naar hun werk gaan, 20% minder kans op stress hebben dan mensen die nooit fietsen. Ook zorgt het buiten zijn ervoor dat je beter kunt ontspannen en kan genieten van frisse lucht.
 5. Gemakkelijk en praktisch
  Wanneer je met de fiets naar je werk gaat, heb je geen last van de drukke momenten op de autowegen. Sterker nog; je hebt meer controle over de indeling van je dag, omdat het gebruik van een fiets voorspelbaar is. Voor veel mensen bespaart het daarom tijd om met de fiets naar het werk te gaan.

Voordelig fietsen? Het kan met het Sidekix Fietsplan!
Juist omdat fietsen zo veel voordelen met zich meebrengt, willen we het gebruik ervan stimuleren bij Sidekix. We hebben daarom voor al onze collega’s een speciale fietsregeling. Met deze fietsregeling kunnen zij voordelig een fiets aanschaffen en als vervoer gebruiken om naar het werk te gaan.

Deel dit bericht