Skip to content

Ontwikkelen met Sidekix

De teamleiders bij Sidekix zijn afgelopen februari gestart met een Middle Management Development Training. Tijdens dit intensieve traject van zes maanden leren collega’s elkaar en zichzelf beter kennen, waardoor zij privé en professioneel kunnen ontwikkelen. De training wordt aangeboden door de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en onder begeleiding van coach Anton van Quanton gegeven. Hoe de aftrap van de Middle Management Development Training is verlopen kun je in dit artikel teruglezen.

Onze collega’s zijn ondertussen al enkele maanden bezig met de Middle Managament Development Training. Een van hen is Noud Hutjens. Noud is 37 jaar en woont in Volkel. Zeven jaar geleden begon hij bij Sidekix als Magazijnmedewerker en is ondertussen doorgegroeid tot Teamleider. Vanuit die rol doet hij mee aan de Middle Management Development Training. We hebben hem gevraagd om met ons te delen hoe hij het traject tot nu ervaart.

Waarom ben je de Middle Management Development Training gaan volgen?

“Ik volg de training omdat ik Teamleider ben van de afdeling Print & Productie. Vanuit mijn baan als Magazijnmedewerker ben ik Operator geworden en daarna dus doorgegroeid tot Teamleider. Dit is ook mijn kracht, want ik weet als geen ander hoe het is om in de andere functies te werken. De Middle Management Development Training kreeg ik aangeboden door mijn manager. Een kans die ik graag wilde pakken. Ik geloof namelijk dat je altijd iets aan jezelf kunt verbeteren. En in dit geval help ik daar niet alleen mezelf mee, maar ook Sidekix.”

Hoe bevalt de Middle Management Development Training tot nu toe?

“Goed. In het begin was het wel even wennen om weer met de neus in de boeken te zitten, gezien dit voor mij alweer 18 jaar geleden is. Daarbij heb ik nooit eerder een studie gedaan waarbij ik veel achter een computer moet zitten. Dat vergt een andere vorm van energie en is erg vermoeiend als je gewend bent de hele dag actief bezig te zijn. In totaal zijn er 14 lessen die we vanuit de HAN krijgen met theorie. Daarbij hoort ook het nodige lees- en huiswerk. Ik leer elke keer weer nieuwe dingen over mezelf, mijn werk en mijn manier van managen. We helpen elkaar daar ook bij, bijvoorbeeld in het opmaken van de papers zodat deze er professioneel uitzien. Ik heb er tot nu toe erg veel plezier in.”

“Naast de lessen van de HAN  hebben we ieder een persoonlijk coachtraject lopen bij Anton. In dit traject leer je meer over jezelf, waardoor je de lesstof van de HAN niet alleen beter begrijpt, maar ook sneller leert toe te passen op jezelf en je team.”

Waarom vind je het belangrijk jezelf ook voor Sidekix te ontwikkelen?

“In de afgelopen jaren heb ik bij veel verschillende bedrijven gewerkt. Nergens heb ik me zo goed en op mijn plek gevoeld als bij Sidekix. Ik voel me echt betrokken en verbonden. Het is ook niet voor niks dat ik hier al 7 jaar werk. Ik wil daarom mezelf verbeteren, zodat ik mee kan helpen met Sidekix verbeteren.”

Wat brengt de training je?

“Ik leer veel nieuwe dingen die me helpen om een betere Teamleider te zijn. Ik stuur dagelijks zeven mensen aan die allemaal anders zijn. De training zet me aan het denken over hoe ik bepaalde dingen moet brengen, omdat dit per persoon anders is. Je leert andere invalshoeken te zien en te herkennen aan iemand wat hij fijn vindt in de communicatie. Daarnaast leer je ook veel over jezelf en wordt je bewust van hoe je bent als persoon. Je komt jezelf niet alleen in de lessen tegen, maar ook in het coachtraject met Anton. Soms sta ik echt verstelt van de spiegel die me wordt voorgehouden. Dat zijn krachtige leermomenten.”

Hoe is het om het traject samen met je collega’s te doen?

“Het is heel fijn dat we dit met de Teamleiders als één groep doen.  We werken namelijk allemaal bij hetzelfde bedrijf, waardoor de lesstof is toegespitst op Sidekix en we weten waar we het over hebben. Natuurlijk zijn de afdelingen anders, maar we werken voor hetzelfde doel. En een leuke bijkomstigheid is dat je elkaar beter leert kennen. Normaal werken we niet in hetzelfde pand, dus dit is een mooie kans voor ons om in contact te komen met elkaar.”

Hoe kijk je uit naar de aankomende periode?

“Met heel veel zin en nieuwsgierigheid. We zijn nu ongeveer halverwege en er moet nog wel wat gebeuren en het gaat ook zeker een pittige periode worden. Een periode waarin ik veel moet en kan doen. En ook daarna wordt het spannend, wanneer we alles in de praktijk gaan brengen. Dat doe ik nu al een beetje, maar ik ben benieuwd hoe het gaat zijn als we alles hebben doorgenomen en ‘klaar’ zijn.”

Deel dit bericht