Skip to content

UConnect met Sidekix

Hoe zorg je ervoor dat jongeren geënthousiasmeerd en geïnformeerd worden over de arbeidsmarkt? Het Udens College doet dit met UConnect: een loopbaan- en netwerkevenement voor leerlingen van het vmbo. Tijdens dit evenement komen zij in contact met verschillende regionale bedrijven en misschien zelfs hun toekomstige stageplaats of werkgever. Namens Sidekix waren collega’s Pierre Schreuder (HR-manager) en Shirley Koolen (Recruiter) gisteren tijdens UConnect aanwezig. We laten Shirley aan het woord om te vertellen over deze ervaring.  

 

Namens Shirley

“UConnect was voor mij de eerste keer dat ik namens Sidekix meedeed aan een netwerkevenement voor jongeren. Ik kan vast verklappen dat het zeker voor herhaling vatbaar is. Man, wat was het een energieke dag! Samen met de andere bedrijven die meededen verzamelde we in sporthal De Stigt, zodat we de stand van Sidekix konden opzetten. Leerlingen kwamen vanaf 11.00 uur in groepen langs om kennis te maken met de bedrijven. En dankzij de voorbereidingen die we hadden getroffen waren Pierre en ik er helemaal klaar voor om de Sidekicks van de toekomst te ontmoeten.

Het was heel mooi om te zien hoe goed de jongeren waren voorbereid. Ze hadden allemaal drie zelfgemaakte visitekaartjes. Wanneer ze interesse in een bedrijf hadden of een leuk gesprek hadden gevoerd, gaven ze een visitekaartje af. Aan ons dus de taak een goede eerste indruk achter te laten namens Sidekix! Hoe we dat hebben gedaan voor deze leerlingen tussen de 13 en 16 jaar? Door onze stand uniek te maken met iets lekkers en iets leuks. Het lekkers in de vorm van snoep, het leuks in de vorm van een Sidekix spel. Dit spel bestond uit een Sidekix Stressbal en bijpassend basketbalnet. Leerlingen konden een stressbal pakken en deze proberen in het basketbalnet te gooien. Lukte het de bal in het net te krijgen? Dan mochten ze de Sidekix Stressbal houden! Zodoende begonnen leerlingen enthousiast de verhitte strijd. Het zorgde ervoor dat het ijs snel gebroken werd en we erg leuke gesprekken hebben gehad. En dat vonden wij niet alleen, maar de leerlingen ook. We gingen namelijk met een volle bak visitekaartjes terug naar het kantoor. We zijn door UConnect enorm geïnspireerd. Het was een fantastische dag en we kijken uit naar de volgende keer!”

Deel dit bericht