Skip to content

Uitbreiding Sidekix BHV-team

Bij Sidekix vinden we het belangrijk om de veiligheid van onze collega’s te kunnen waarborgen. Iedereen heeft immers recht op een fijne werkplek en gezonde werkomgeving. Om die reden is Sidekix de afgelopen periode bezig geweest met het organiseren en stroomlijnen van de processen die horen bij het thema veiligheid. Eén belangrijk onderdeel dat we onderhanden hebben genomen, is het verruimen van ons BHV-team.

Korte opfrisser: wat is BHV?
BHV staat voor bedrijfshulpverlening en is nodig om een veilige (werk)omgeving mogelijk te maken voor medewerkers, klanten en bezoekers. De noodzaak van een goed BHV-plan wordt soms nog onderschat. Calamiteiten en ongelukken komen immers niet dagelijks voor. Maar als er iets gebeurd waardoor mensen in een panieksituatie terechtkomen, is het belangrijk dat er altijd iemand is die rustig met de situatie om kan gaan en weet hoe er moet worden gehandeld. Zoals bijvoorbeeld bij een ontruiming of wanneer iemand onwel wordt en eerste hulp nodig heeft.
Vergroten van het Sidekix BHV-team
Medewerkers van Sidekix kregen allemaal de kans een cursus te volgen via Sidekix en lid te worden van het BHV-team. In totaal hebben 24 collega’s van verschillende afdelingen zichzelf hiervoor aangemeld. Deze cursus werd op locatie afgenomen, zodat deze goed kon worden afgestemd op de werkomgeving van Sidekix. Tijdens de BHV-cursus hebben onze collega’s veel thematieken en procedures behandeld. Zo hebben zij onder andere behandeld wat er gedaan moet worden bij een ontruiming, hoe een AED apparaat correct moet worden gebruikt en hoe zij mensen kunnen voorzien van eerste hulp bij (nood)situaties.

Alle collega’s die zich voor de cursus hebben aangemeld, hebben deze succesvol afgerond. We zijn erg blij dat iedereen succesvol lid is geworden van het BHV-team en dat zij zich willen inzetten om samen met ons een veilige werkomgeving mogelijk te maken.

Wil jij ook onderdeel zijn van het team bij Sidekix? Bekijk dan onze openstaande vacatures!

Deel dit bericht