Skip to content

Vind jouw droombaan in 2023

Eerlijk is eerlijk: een groot deel van ons leven, spenderen we op het werk. Het is daarom belangrijk dat je een baan hebt waar je energie uit haalt. Als jij iedere maandag met tegenzin naar je werk gaat, is het misschien tijd op zoek te gaan naar jouw echte droombaan. We hebben gesproken met Manon van Steenpaal; interim Recruiter bij Sidekix. Zij heeft al meer dan 13 jaar ervaring op het gebied van human resources en recruitment. Samen hebben we vier tips zodat ook jij in 2023 jouw ideale job vindt (en scoort)!

 1. Beschrijf jouw ideale werkgever
  Om jouw droombaan te vinden, moet je weten hoe jouw ideale werkgever eruit ziet. Dit ontdek je door erachter te komen wat jij belangrijk vindt. Wat zijn bijvoorbeeld jouw normen en waarden, in welke branche wil je graag werken en welke functie lijkt je interessant? Met deze informatie vind je een werkgever die écht bij je past.
 2. Gebruik je netwerk
  Jouw perfecte baan is misschien dichterbij dan je denkt. Check altijd in je netwerk – bijvoorbeeld via familie, vrienden of LinkedIn – of iemand een goede tip heeft voor een leuke, nieuwe uitdaging. En als ze het bedrijf aandragen waar zijzelf werken, kan je meteen een goed en eerlijk beeld vragen over de organisatie.
 3. Bezoek regionale baanmarkten en vakbeurzen
  Gemeentes organiseren jaarlijks diverse gratis baanmarkten die je kan bezoeken. Doordat je de werknemers zelf meteen kan spreken, krijg je een andere indruk van de sfeer dan wanneer je alleen de website bezoekt. Ook vakbeurzen kunnen helpen om op een leuke manier in contact te komen met een potentiële werkgever.
 4. Lokale werving- en selectiebureaus.
  Werving- en selectiebureaus helpen jou om een goede werkmatch te vinden. Zij hebben jaren ervaring op het gebied van recruitment. Zeker een lokaal werving- en selectiebureau weet misschien iets te vinden wat bij je past én dichtbij huis is. Ook helpt een werving- en selectiebureau jou om je CV goed op te stellen en krijg je gericht sollicitatieadvies.
 5. Proactief zijn via social media
  Laat zien dat je beschikbaar bent voor een nieuwe baan via jouw social media, bijvoorbeeld LinkedIn en Facebook. Geef duidelijk aan wat je zoekt en wat je kwaliteiten zijn. Dit maakt de kans dat je benaderd wordt door een goede match groter.

Droombaan gevonden, wat nu?

Stel: je hebt je ideale job gevonden bij een top bedrijf. Hoe zorg je dan dat je aangenomen wordt? Manon heeft hiervoor nog twee laatste bonustips!

 1. Check de vacature en pas je CV aan.
  Nee, daarmee bedoelen we niet dat je moet liegen of overdrijven. Het helpt om de vacature waarop je solliciteert goed te checken, zodat je kan zien op welke kwaliteiten kandidaten worden beoordeeld. Zo kan je jouw krachten en competenties die hierop aansluiten prominenter naar voren laten komen. Ook helpt het eerlijk te zijn over de kwaliteiten die je nog niet beschikt en te benoemen dat je bereid bent je kennis hierover uit te breiden.
 1. Bel het bedrijf
  Een goede, eerste indruk is bijna altijd gegarandeerd als je vóór het versturen van je sollicitatie eerst telefonisch contact opneemt. Die proactieve houding en duidelijke interesse voor de functie worden door jouw toekomstige werkgever niet vergeten en laten zien dat jij écht gemotiveerd bent voor de functie.

Deel dit bericht