Skip to content

Voordelig fietsen met het Sidekix fietsplan

Bij Sidekix stimuleren we graag gezonde gewoontes voor onze medewerkers. Vandaag staan we op Internationale Fiets-naar-het-werk-dag stil bij het Sidekix Fietsplan, dat één jaar geleden werd geïntroduceerd. Het Sidekix Fietsplan maakt het mogelijk voor collega’s om een looncomponent (zoals vakantiegeld of brutoloon) te gebruiken bij het kopen van een nieuwe fiets. Een aankoop waar zij met de stijgende tempraturen én benzineprijzen optimaal gebruik van kunnen maken.

Collega’s die het fietsplan hebben zijn enthousiast. Een van hen is Luc (Bedrijfsbureau) die elke dag standaard met de fiets naar het werk komt. “Het maakt voor mij niet uit wat voor weer het is, ik kom altijd met de fiets”, vertelt hij. “Ik zou het liefst iedereen met de fiets naar het werk zien komen. Het heeft enorm veel voordelen voor jezelf en je omgeving. De auto pakken naar het werk lijkt soms ook meer een ingenestelde gewoonte te zijn, dan dat het echt sneller of handiger is. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Toen ik het Fietsplan van Sidekix zag, heb ik dit gebruikt om een deel van mijn nieuwe fiets te bekostigen. Het helpt financieel toch een stukje mee.” Ook voor Marcel (Manager Logistiek) is de het financiële voordeel de grootste motivatie. “Ik woon in Gemert en fiets het liefst iedere dag naar het werk. Om die reden wil ik al langer een elektrische fiets. Toen ik hoorde van de Fietsregeling was dat voor mij het laatste duwtje. Ik heb geen moment spijt van mijn keuze gehad.”

Het fietsplan is voor iedereen voordelig

Het fietsplan is niet alleen interessant voor collega’s die de fiets als hoofdvervoer gebruiken. “Het is een slimme keuze om gebruik te maken van het Fietsplan, zeker als je toch al van plan bent om een fiets te kopen.”, vertelt Rick (Software Engineer). “Voor mij was dit de extra stimulans die ik nodig had om mijn fiets te vervangen vóór hij compleet uit elkaar viel. Het maakt het fietsen toch een stuk prettiger. Gezien ik in Nijmegen woon, gebruik ik de fiets om naar het station te rijden en vanuit daar de bus te pakken naar het werk. Ideaal.” Collega Susan (Call Agent) fietst met mooi weer graag naar het werk om haar dagelijkse beweging te krijgen. “Omdat ik voor mijn werk veel moet zitten en ik ’s avonds de tijd niet heb om nog uitgebreid te sporten zocht ik een andere manier om meer te bewegen. Toen ik hoorde van het fietsplan was dit voor mij wel echt een uitkomst. Hierdoor kon ik de stap maken een elektrische fiets aan te schaffen, wat heel erg fijn voor me was. Fietsen is niet mijn hoofdvervoer, maar als de zon schijnt kan ik de auto in ieder geval zeker laten staan. Het is echt fijn om met lekker weer te fietsen.”

Ook dit jaar zien we bij Sidekix een groei in het aantal fietsgebruikers sinds de zon weer vaker schijnt. Een positieve verandering waarvan we hopen dat hij ook na de zomer stand houdt. En voor alle collega’s die op zoek zijn naar een nieuwe, goede fiets staat Sidekix met het Fietsplan paraat om een financieel steuntje in de rug te geven. Zo zorgen we in ieder geval voor één bobbel minder in de weg naar meer fietsende collega’s.

Deel dit bericht