Skip to content

Werken bij Sidekix in coronatijd

Graag vertellen wij jou welke maatregelen Sidekix neemt om onder andere de veiligheid te waarborgen in coronatijd en wat jij als sollicitant kan verwachten in deze coronaperiode. Sidekix houdt de berichtgevingen en het nieuws vanuit het RIVM goed in de gaten. Naar aanleiding hiervan worden de maatregelen bijgesteld en waar nodig verscherpt. Aanpassingen in het beleid worden altijd via een nieuw nieuwsbericht gecommuniceerd.

Verspreiding van het coronavirus (COVID-19) voorkomen, de basis

Om de mogelijke kans op besmetting van het coronavirus zo klein mogelijk te maken, houden we ons bij Sidekix aan de richtlijnen van het RIVM. Het is daarom belangrijk dat, wanneer je voor een afspraak naar Sidekix moet komen, je jezelf houdt aan de volgende basisafspraken:

 • Bij binnenkomst je handen ontsmetten. We hebben hiervoor ontsmettingsgel beschikbaar op de verschillende Sidekix-locaties.
 • Dragen van een mondkapje in de gebouwen van Sidekix is verplicht.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Hoest en nies in je elleboog en maak gebruik van papieren zakdoekjes die je na gebruik meteen weggooit.
 • Was regelmatig en goed je handen met zeep.
 • Indien je last hebt van (verkoudheid)klachten – zoals koorts, benauwdheid, hoesten en hoofdpijn – dien je thuis te blijven en een coronatest af te nemen.
Extra maatregelen vanuit Sidekix

Naast de basisafspraken hebben we bij Sidekix extra maatregelen genomen. Deze maatregelen hebben voornamelijk betrekking op ons personeel en geven je een beeld van hoe werken in coronatijd bij Sidekix eruit ziet.

 • Waar mogelijk wordt vanuit huis gewerkt om drukte op de locaties tot een minimum te brengen.
 • Bij een mogelijke besmetting wordt een test voor de snelteststraat beschikbaar gesteld. Deze test wordt door Sidekix vergoed en wordt in de teststraat in Uden afgenomen.
 • Pauzes worden om vaste tijden per afdeling gehouden om drukte in de pauzeruimtes te voorkomen.
 • Er worden zonder noodzaak geen gasten meer ontvangen op de Sidekix-locaties.
 • Er zijn materialen en producten te leen vrijgegeven om thuiswerkplekken mogelijk te maken.
 • Collega’s kunnen altijd terecht bij hun leidinggevende wanneer hij/zij twijfelt over de veiligheid of onzeker is over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Zo kan de leidinggevende de juiste stappen zetten om de collega in kwestie te helpen en ervoor te zorgen dat iedereen met een veilig gevoel zijn/haar werk kan doen.
Aangepaste sollicitatieprocedure bij Sidekix

Sidekix heeft in verband met de coronacrisis de sollicitatieprocedure aangepast aan de huidige maatregelen en afspraken. Dit is gedaan om jouw veiligheid als sollicitant en de veiligheid van onze collega’s te waarborgen. Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over de duur van de aangepaste sollicitatieprocedure. Actuele veranderingen worden altijd bijgewerkt op deze pagina.

Digitale kennismaking
Normaliter, wanneer Sidekix je uitnodigt voor een kennismakingsgesprek, gebeurt dit op locatie. Zo kun je meteen een indruk krijgen van onze organisatie en kunnen we elkaar face-to-face ontmoeten. Dit is door de huidige maatregelen aangepast, waardoor het eerste kennismakingsgesprek bij voorkeur online wordt afgenomen. Dit om drukte bij Sidekix tot een minimum te beperken.

Maatregelen op locatie
De eerdergenoemde maatregelen dienen ten alle tijden te worden gevolgd bij een bezoek aan een van de SIdekix-locaties.

Vragen of onduidelijkheden over het coronavirus (COVID-19)?

Er wordt via verschillende bronnen en kanalen nieuws gedeeld over het coronavirus. Het is niet altijd goed te zien waar de informatie die wordt vermeld vandaan komt, waardoor feiten en fabels soms lastig te onderscheiden zijn. Sidekix adviseert daarom om nieuws, ontwikkelingen en adviezen over het coronavirus altijd vanuit het RIVM te volgen. Dat kan via deze link. Mocht je een dringende vraag hebben over een van deze onderwerpen kun je bellen naar 0800 1351. Dit telefoonnummer is dagelijks van 08.00 tot 20.00 te bereiken.

Deel dit bericht