Skip to content

Orderpicken: Een functie in de Logistiek

Orderpicken is een kritische en veelgevraagde functie binnen de logistieke en distributiesector. Het is het proces waarbij een medewerker, bekend als een orderpicker, bestellingen verzamelt en klaarmaakt voor verzending. Dit proces begint wanneer een klantbestelling binnenkomt en eindigt wanneer de producten verzendklaar zijn gemaakt. De orderpicker is verantwoordelijk voor het verzamelen van de juiste artikelen in de juiste hoeveelheden, wat een directe impact heeft op de klanttevredenheid en efficiëntie van het bedrijf.

De taak van orderpicken is nauwkeurig en vereist een goede fysieke conditie. Orderpickers moeten snel en efficiënt items verzamelen, vaak in een groot magazijn met veel verschillende producten. Het gebruik van technologie, zoals handscanners of tablets, helpt hen om de juiste locatie van producten te vinden en de nauwkeurigheid van de bestellingen te garanderen.

Het werk van een orderpicker

Je zou je misschien afvragen: wat is orderpicken? Orderpickers spelen een cruciale rol in de logistieke keten. Zij zorgen ervoor dat bestellingen correct en op tijd worden verwerkt, wat essentieel is voor de bedrijfsvoering. Een typische werkdag omvat het lopen of rijden door grote magazijnen, het nauwkeurig selecteren van producten uit rekken, en het verpakken van deze producten voor verzending. Orderpickers werken vaak in een snel tempo en moeten in staat zijn om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Veiligheid is een belangrijk aspect van het werk, aangezien magazijnen vaak drukke en dynamische omgevingen zijn. Orderpickers moeten daarom goed op de hoogte zijn van veiligheidsprotocollen en in staat zijn om veilig om te gaan met magazijnapparatuur zoals heftrucks en palletwagens.

Warehouse magazijn E-fulfilment bij Sidekix

Jouw toekomst in het callcenter

Klaar om de stap te zetten naar een belonende carrière in een callcenter? Bij Sidekix wacht een wereld van mogelijkheden op je. We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde mensen die ons team willen versterken en bijdragen aan onze missie om uitzonderlijke klantenservice te bieden. Start je reis als callcentermedewerker bij Sidekix en ontdek een carrière die niet alleen voldoening geeft, maar ook mogelijkheden biedt voor persoonlijke en professionele groei.

Medior Systeembeheerder

Medior Systeembeheerder

Sidekix zoekt een enthousiaste medior systeembeheerder met enkele jaren ervaring om deel uit te maken van het dynamische team in Uden! Als de ultieme sidekick voor onderscheidende marketingcampagnes en webshoplogistiek, werkt Sidekix samen met toonaangevende partners zoals de Postcode Loterij, KPN en Voetbal International.
40 uur, 32 uur-
MBO

Software Engineer

Software Engineer

Ben jij toe aan de volgende stap in je carrière, een nieuwe uitdaging in een prikkelende omgeving of voel je dat het als eigen ondernemer tijd is je potentie en kennis binnen een groeiende organisatie in te zetten? Dan is dit je kans! Sidekix zoekt namelijk een Software Engineer.
40 uur-
HBO