Skip to content

Achter het Masker: Martine 10 jaar in dienst!

Sidekix zet zich iedere dag in om haar klanten als held uit de strijd te laten komen. En dat lukt, dankzij ons team van experts, doorzetters en strevers. Samen maken zij Sidekix tot de perfecte bondgenoot voor onze helden. Maar wie zijn nu eigenlijk de mensen achter het masker? In onze rubriek ‘Achter het Masker’ geven we je antwoord op deze vraag en stellen we je voor aan onze sidekicks. In deze editie vieren we het dat Martine van Dijk 10 jaar in dienst is bij Sidekix en vertelt ze over de fijne werkplek die ze hier heeft.

Met een bos bloemen werd Martine afgelopen maandagochtend verrast door haar manager Jochum om haar 10-jarig jubileum te vieren. Want hoewel het voor Martine soms nog steeds voelt alsof ze net bij Sidekix is begonnen, is ze al sinds 2012 een onmisbare kracht. Ze is met het bedrijf meegegroeid en zit vandaag de dag nog steeds op haar plek bij Sidekix.

Kan je om te beginnen iets meer over jezelf vertellen?

“Haha altijd lastig om even uit het niets te doen, maar goed. Mijn naam is Martine. Ik ben 38 jaar en woon samen met mijn twee dochters in Berlicum. Sinds 2012 werk ik bij Sidekix, waarvan vier jaar op de afdeling Productie. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met de kids of ben ik met vriendinnen te vinden in het dorp. Dan gaan we bijvoorbeeld winkelen of een paar drankjes doen bij Eetcafé De Prinsen. Van festivals word ik ook altijd heel blij. Harmony of Hardcore staat op de planning en daar heb ik heel veel zin in!”

Hoe voelt het om 10 jaar in dienst te zijn bij Sidekix?

“Als ik eerlijk ben voelt het niet alsof er 10 jaar is verstreken. De gezelligheid is precies nog zoals het was toen ik hier net begon. Ik heb het enorm naar mijn zin met alle gezellige collega’s en zit goed op mijn plek.”

Hoe ben je bij Sidekix begonnen?

“Ik was werkzaam bij een transportbedrijf als Service Supervisor toen ik door een oud-collega werd benaderd. Ze vertelde me over Sidekix – toen nog OpenOfferte – en liet me weten dat ze daar op zoek waren naar een Supervisor voor hun Contact Center. Het bedrijf zat toen nog in Elst en het leek me in eerste instantie iets te ver weg vanuit Berlicum. Maar het bleek dat er plannen waren om naar Uden te verhuizen. Ik besloot daarom om de sprong te wagen en te solliciteren. Ik werd aangenomen en begon bij het Sidekix Contact Center. Ik hield me bezig met aansturen en het maken van de planning. Zorgen dat alles goed geregeld was en dat iedereen gelijkwaardig werd ingeroosterd.”

Wanneer ben je van Supervisor Contact Center doorgestroomd naar Productie?

“Dat kwam doordat ik in 2018 in een depressie raakte. Een zware periode waardoor ik het werk als Supervisor bij het Contact Center niet meer kon doen. Na een periode thuis te hebben gezeten, ben ik gere-integreerd bij Sidekix op de afdeling Productie. Dit was een goede stap, want het werk in productie bevalt me heel goed. Ik werk sindsdien dus parttime op de productieafdeling.

Het werk is nog steeds leuk, ook na 10 jaar in dienst te zijn, en de werktijden passen beter bij me. Het was enorm fijn dat Sidekix in die periode ook zo flexibel en fijn heeft meegedacht met mijn situatie.”

Wat vind je het leukste aan werken bij Sidekix?

“Het leukste vind ik toch echt wel mijn collega’s. Iedereen is zo betrokken met elkaar. Dat was 10 jaar geleden en nu nog steeds. Natuurlijk waren we toen een stuk kleiner, waardoor je ook met verschillende afdelingen close was. Hoewel dat nu iets minder is, is de band met collega’s die je wel iedere dag ziet sterk. Het voelt door hen echt als een tweede thuis.”

Hoe kijk je tegen de aankomende jaren aan?

“Daar had ik het toevallig gister met collega’s over op de afdeling. Vooruitkijken en nadenken over de toekomst. Eerlijkgezegd doe ik dat nooit, ik leef van dag tot dag. Ik vind het belangrijk te genieten en zie wel wat er op mijn pad komt. Wat ik wel weet, is dat ik hier nog lang niet weg zal gaan.”

Heb je voor ons een tip over het waarborgen van je werkgeluk?

“Mijn tip; zie vooral de positieve dingen in je werk. Er is altijd wel iets negatiefs te zeggen over alles. Maar het is de kunst om je focus hier niet op te leggen en in plaats daarvan je aandacht te richten op de leuke en goede dingen. Want of je nu 10 jaar bij dezelfde werkgever werkt of niet; plezier hebben in je werk en met je collega’s is essentieel voor je werkgeluk.”

Deel dit bericht