Skip to content

Achter het masker: Orderpicker

Sidekix zet zich iedere dag in om haar klanten als held uit de strijd te laten komen. En dat lukt, dankzij ons team van experts, doorzetters en strevers. Samen maken zij Sidekix tot de perfecte bondgenoot voor onze helden.  Maar wie zijn nu eigenlijk de mensen achter het masker? In onze rubriek ‘Achter het masker’ geven we je antwoord op deze vraag en stellen we je voor aan onze sidekicks. In deze editie is het de beurt aan Orderpicker Moniek van den Boogaart om meer te vertellen over zichzelf, haar werkzaamheden én de recente heftruckcursus die ze heeft gevolgd via Sidekix.

Moniek van den Boogaart is in 2018 gestart bij Sidekix op de afdeling e-fulfilment als Orderpicker. Moniek woont in Oss, maar heeft het grootste deel van haar leven altijd in Uden gewerkt. Bij Sidekix vond ze de uitdaging die haar aansprak.

Hoe ben je bij Sidekix terechtgekomen?
“Voordat ik bij Sidekix begon, heb ik negen jaar bij een drogisterij gewerkt. Ik was heel erg toe aan een nieuwe uitdaging. Zodoende ging ik op zoek en vond ik via Indeed de vacature voor ‘Orderpicker’ bij Sidekix. Wat de vacature voor mij interessant maakte, was dat het te maken had met webshops. Dat leek me erg leuk om te proberen. Ik besloot te solliciteren en werd kort daarna gebeld met het nieuws dat ik op gesprek mocht komen. Zodoende ben ik bij Sidekix aan de slag gegaan.”

 

Hoe bevalt het werken als Orderpicker bij Sidekix?
“Het was in het begin pittig. Ik had nog nooit eerder een soortgelijke functie gehad, waardoor ik alles nog moest ontdekken. Gelukkig kreeg ik daar de ruimte voor en leerde ik gaande weg steeds meer met de systemen te werken. Vanaf dag één vond ik het erg leuk werk. Ik ben ook niet iemand die graag stilzit. En als er iets is wat je niet hoeft te doen in deze functie, is het stilzitten. Je bent continu bezig met het verzamelen van orders, inslaan van goederen… dat soort dingen. Sporten hoef je dus zeker niet meer te doen naast deze baan.”

 

Wat vind je het leukst aan het werken bij Sidekix?
“Er spelen meer factoren mee waardoor werken bij Sidekix leuk is. Ik denk dat het een combinatie is van de gezellige collega’s, de actieve werkzaamheden en het feit dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Zo heb ik recentelijk een heftruckcursus gevolgd via Sidekix.”

 

Een heftruckcursus? Kun je daar iets meer over vertellen?
“Natuurlijk. Niet alleen ik, maar het hele team heeft een heftruckcursus via Sidekix gevolgd. Een paar weken geleden kregen we allemaal een brief waarin we werden gevraagd om ons aan te melden. Een kans die we zeker niet wilde laten liggen.”

 

Hoe was het voor jou om een Heftruckcursus te volgen?
“Ik vond het wel tof om te doen. Ik ben erg blij met de functie die ik nu heb bij Sidekix en heb niet perse doorgroeiambities. Maar ik vind het wel leuk en belangrijk om mijn skillset uit te breiden. Toen ik de brief kreeg heb ik me daarom meteen aangemeld. Voor het werk als Orderpicker is het namelijk heel handig om met een heftruck te kunnen rijden. Het maakt je minder afhankelijk van anderen en zorgt ervoor dat we nog sneller ons werk kunnen doen. Mijn collega’s op de afdeling stonden er net zo in. Voorheen moesten we namelijk altijd iemand anders tijdens het werken vragen om ons te helpen met de pallets. Dat is nu verledentijd.”

“Het volgen van de cursus zelf was prima. De heftruckcursus duurt één hele dag en omdat we met best veel deelnemers (15 tot 18 personen) waren, werden we opgesplitst in drie groepen. Het was een mix van mensen die voor het eerst de cursus deden en mensen die hem al eerder hadden gedaan en een opfrisser wilde. Ik werd ingedeeld bij de groep die als laatste aan de beurt was.”

“De hele cursus vond plaats bij Sidekix. We begonnen de dag met uitleg en theorie over heftrucks. Kort daarna kregen we over die stof een theorie-examen, gevolgd door een korte middagpauze. We sloten de heftruckcursus af met een praktijkexamen in de middag. Dit was overigens meteen het eerste moment dat we achter het stuur gingen zitten. Dat was in het begin spannend en ook wel even wennen. Maar het ging heel goed. Niet alleen bij mij, maar ook bij de rest.”

 

Klinkt goed. Je bent dus tevreden op de plek waar je zit?
“Zeker. Ik vind het werk als Orderpicker leuk en ben nog niet van plan om weg te gaan bij Sidekix.. We zoeken ook nog mensen om ons team van e-fulfilment te versterken. Dus iedereen die op zoek is naar een leuke, uitdagende baan; voel je welkom bij Sidekix!”

Deel dit bericht