Skip to content

Stagelopen bij de afdeling Marketing en Communicatie

Wil jij stagelopen in Uden en ben je op zoek naar een opdracht waar je energie van krijgt? Die vind je bij Sidekix! Of het nu gaat om een meewerkstage, BOL-traject of afstudeeropdracht: bij Sidekix zorgen we ervoor dat je niet alleen een leerzame, maar ook leuke stageperiode hebt. En nee, dat zeggen we niet zomaar. We horen het terug van onze stagiaires die bij Sidekix stagelopen. Zo ook van Tim Reefs.

Tim studeert Ondernemerschap en Retailmanagement aan Avans hogeschool in Den Bosch. Als onderdeel van zijn derde leerjaar heeft hij het afgelopen halfjaar stagegelopen bij de Marketing- en Communicatieafdeling van Sidekix in Uden.

Kun je om te beginnen iets over jezelf vertellen?

“Ik ben Tim en ik kom uit Nuland, een dorpje vlakbij Den Bosch en Uden. Ik ben 20 jaar oud en volg de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement aan Avans hogeschool. Het is een brede opleiding waarbij alle facetten van zowel ondernemerschap als management aan bod komen. Dit past goed bij mij, want ik vind het belangrijk om breed georiënteerd te zijn voor ik mezelf verder verdiep in één bepaald vakgebied. In mijn vrijetijd speel ik voetbal en kijk ik actie- en avonturenfilms.

Vanwaar je interesse in de studie Ondernemerschap en Retailmanagement?

“Mijn interesse in ondernemen is vroeg begonnen. Ik keek toen ik een jaar of 15, 16 was samen met mijn vader naar een programma op RTL Z. Dit programma ging over een man die bedrijven waarmee het slecht ging hielp om weer te groeien. Ik vond het heel fascinerend om te zien hoe hij het voor elkaar kreeg bedrijven en mensen op die manier te helpen. Hiermee werd mijn interesse in het bedrijfsleven gewekt. Het hielp ook dat ik aanleg had voor exacte vakken zoals wiskunde en economie. Toen ik me ging oriënteren naar studiemogelijkheden sprak de studie ‘Ondernemerschap en Retailmanagement’ me dan ook erg aan. En hoewel ik vwo heb afgerond en dus ook een universitaire studie kon doen, koos ik bewust voor deze hbo-opleiding. Juist omdat het goed bij me past en me de praktijkervaring biedt die ik graag wil. Daarmee wil ik niet zeggen dat theorie niet belangrijk is, want dat is het zeker, maar het opdoen van praktijkervaring vind ik gewoon echt waardevol. Ik heb dan ook geen moment spijt gehad van mijn studiekeuze.”

Waarom koos je ervoor om jezelf, met zo’n brede studie, juist te verdiepen in marketing?

“Hetgeen dat het meest mijn interesse trekt in deze opleiding is marketing. We werken in mijn opleiding met studieblokken. Veel van de vakken die ik in deze blokken heb gehad vond ik bij lange na niet zo interessant of leuk als marketing. Wat me zo aanspreekt aan marketing is dat je een brede kennis moet hebben over het bedrijf. Dus wat de missie en visie is, welke diensten er worden aangeboden, dat soort dingen. En met die kennis ga je aan de slag om ervoor te zorgen dat het bedrijf zichzelf goed profileert naar de verschillende doelgroepen. Er zijn campagnes, tools, socials en andere middelen waarover moet worden nagedacht en die goed moeten worden ingezet. Daarom koos ik voor mijn eerste stage een stage binnen de marketing.”

Hoe ben je bij Sidekix terechtgekomen?

“Mijn vader heeft een paar jaar geleden voor Sidekix in Uden gewerkt en hij was erg enthousiast over het bedrijf. Ik heb mezelf op zijn advies verdiept in Sidekix en wat ik las vond ik goed passen bij wat ik zocht in een stagebedrijf. Sidekix heeft namelijk verschillende diensten die zij aanbiedt aan diverse bedrijven. Zo wordt er voor een klant de mailing gedaan en voor een andere klant weer de e-fulfilment. Ik stuurde een open sollicitatie, werd uitgenodigd voor een gesprek en daarna kreeg ik het bericht dat ik was aangenomen.”

Waarom vind je Sidekix goed passen bij jezelf?

“Zoals ik eerder noemde vind ik het heel leuk breed georiënteerd te zijn, en dat is Sidekix zelf ook. Sidekix is de bondgenoot van een hoop verschillende bedrijven. We werken hier niet voor één klant binnen één branche, maar helpen heel veel verschillende bedrijven en organisaties om hun doelstellingen te halen en hun campagnes uit te voeren.”

Wat doe je allemaal tijdens je stage bij Sidekix?

“Mijn stage is een meewerkstage, wat inhoudt dat ik meewerk met de afdeling Marketing & Communicatie en hen waar nodig ondersteun. Ik houd me tijdens mijn stage vooral bezig met onlinemarketingtaken. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan het inrichten van AdWords campagnes, het maken van e-mailflows en het opzetten van LinkedIn-campagnes. Het is tof om te doen. Sommige programma’s en tools die ik hiervoor gebruik zijn al kort besproken op school, maar er echt mee aan de slag gaan en leren hoe je alles goed gebruikt is toch wel even anders. Natuurlijk word ik hierin goed begeleid door mijn begeleider. Naast de onlinemarketingtaken help ik ook met het invullen van de content en denk ik mee over concepten voor beurzen en evenementen. Zo heb ik ook de NIMA Marketing Dag 2021 bijgewoond en geholpen met de Art-Inn van Noble-Art.”

“Ook heb ik een onderzoek gedaan waar ik een groot deel van mijn tijd mee bezig was. Dit onderzoek gaat Sidekix helpen bij de verdere inrichting en implementatie van de externe marketingactiviteiten.”

Hoe vond je het om bij Sidekix stage te lopen?

“Het was een leuke en leerzame ervaring en daar ben ik dankbaar voor. Ik hoorde namelijk ook verhalen van medestudenten die bij bedrijven terechtkwamen waar gewoon niet naar hen werd omgekeken of geluisterd. Het lijkt me verschrikkelijk je stagetijd te moeten uitzitten bij een bedrijf die je input niet serieus neemt. Bij Sidekix is dat niet het geval. Ik kreeg hier de vrijheid om mee te denken en dingen te proberen. Er werd ook actief om mijn mening gevraagd en ik werd gestimuleerd om mee te denken. Met die input werd vervolgens ook echt iets gedaan. Dat gaf me zelfvertrouwen, want het bevestigde voor mij dat ik een positieve toegevoegde waarde heb voor het team.”

Wat wil je graag na je studie doen?

“Nou, mijn studie is erop gericht dat ik mijn eigen bedrijf zou kunnen beginnen als ik dat wil. Maar dat is niet wat ik als doel voor ogen heb. Ik zou om te beginnen bij een bedrijf willen werken om ervaring op te doen. Maar wat precies en in welke functie weet ik nog niet zo goed. Wat me echt leuk lijkt om te doen, zodra ik de ervaring heb opgebouwd, is om als bedrijfsadviseur aan de slag te gaan. Dat mensen mij als ZZP’er kunnen inhuren en dat ik hen dan help hun bedrijf groter of beter te maken. Zorgen dat de zaken weer op de rit komen als het niet goed gaat. Dit vereist natuurlijk veel ervaring, dus het is niet iets wat ik mezelf de aankomende jaren zie doen. Maar wie weet in de toekomst.”

Raad je Sidekix aan als stagebedrijf?

“Ik raad Sidekix zeker aan als stagebedrijf. Er hangt een fijne sfeer en het team is echt heel gezellig. Ik heb veel mooie momenten gehad en ook veel mogen meemaken. Je leert in een korte tijd heel veel wat je later zeker gaat helpen! Voor mijn eigen opleiding zou ik als tip willen geven dat Sidekix een bedrijf is wat gericht is op B2B en dat is toch echt anders dan retailbedrijven waar school vaak op focust. Maar dat is ook het interessante, want het daagt je uit om die verdiepingsslag te maken. De theorie van school in de praktijk toe te passen op een nieuwe manier.”

Wil jij ook stagelopen in Uden bij Sidekix in Uden? Bekijk de actuele vacatures of stuur ons een open sollicitatie.

Deel dit bericht